Helend tekenen

Al tekenend laat je zien wat er innerlijk bij je leeft. Het onderbewuste deel van jezelf komt naar boven en wordt zichtbaar in de tekening. Mandala tekenen, waarbij het middelpunt en de cirkelrand het uitgangspunt vormen, is een vorm van helend tekenen. Tijdens de cursussen werk je op een milde manier, al plezierig tekenend, aan je eigen ontwikkeling. Op intuïtieve wijze werk je met verschillende technieken en materialen aan je tekening. ‘Mooi en goed’ is niet van belang. Het is jouw unieke werk, dus is het goed.

Als docent helend tekenen geef ik tijdens de lessen onder andere algemene informatie over de tekentaal in je mandala, en persoonlijke informatie als je dat wilt. 

Als tekentherapeut geef ik gerichte tekenopdrachten zodat het probleem of de wens wordt zichtbaar gemaakt in de tekening, en op die manier verwerkt kan worden. Denk aan pesten, gepest worden, verslaving, onzekerheid, loslaten, ziekte, verdriet, eenzaamheid et cetera. Ook als je ergens nieuwsgierig naar bent en daar een antwoord op wilt: welk werk er bij je past, of met welke man of vrouw je nu echt wilt samenleven, zou je een individueel tekenconsult kunnen overwegen. Je vindt meer terug in de tekening dan je denkt. 

“Al minstens 25 jaar houd ik me bezig met de tekentaal. Het maken van passende tekenopdrachten en het lezen van de informatie in de tekening. Het blijft me boeien!”

Mogelijkheden

      • Verschillende cursussen en workshops.
      • Tekentherapie, waarbij meestal 4 of 8 consulten nodig zijn om aan een hulpvraag te werken en de oplossing duidelijk te maken.
      • Individuele tekensessie: eenmalige sessie waarbij je iets wilt uitzoeken en waarbij de informatie in je tekening je kan helpen. Je kunt zo’n sessie ook doen met meerdere mensen (vrienden, collega’s, familie) tegelijk. In overleg worden onderwerp en tijdstip besproken.

Meer info? Mail naar: info@degoudencirkel.com